Savilahden Charretten uutisia 27.3.2018

 

Nyt siirrytään suunnitelmista toimeen!

Savilahden kampuksen avoimilla yhteissuunnittelupäivillä opiskelijat ja opettajat, Savilahden alueen yritykset ja Kuopion kaupunki loivat yhdessä Savilahden kampukselle vahvan vision, valtavan määrän ideoita ja laadukasta suunnittelutietoa sekä ennen kaikkea yhteisen tekemisen hengen!

Savilahden Charrette on Savonia-ammattikorkeakoulun, Savon koulutuskuntayhtymän, Itä-Suomen yliopiston, Kuopion Technopoliksen ja alueen yritysten sekä Kuopion kaupungin yhteinen ponnistus Savilahden kampuksen kehittämiseksi johtavaksi osaamisen, oppimisen ja tutkimisen keskittymäksi. Valmistuessaan Savilahden kampus tulee entisestään lisäämään Kuopion houkuttelevuutta vahvana opiskelijakaupunkina ja koulutuksen edelläkävijänä.

”Savilahdella opiskelu ja yritykset ovat vieri vieressä samalla kampuksella – ei siten voisi olla parempaa paikkaa elinikäiselle oppimiselle”, toteaa Pasi Haataja, hankkeen projektipäällikkö Savoniassa, ja lisää: ”tulevaisuutta rakentaessamme opetus- ja toimintakulttuurin muutos tulee olemaan suuri”. Savilahden kampuksesta syntyy monimuotoinen, elävä ja toiminnallinen keskus, joka kannustaa yhteisöllisyyteen ja aktivoi toimijoita yli organisaatiorajojen.

”Meillä on mahdollisuus tehdä oikeasti uutta eikä vain luoda ’vanhaa uutta’ siirtämällä vanhaa toimintaa uuteen ympäristöön”, tiivistää Esa Juvonen, Savon koulutuskuntayhtymän suunnittelujohtaja ja jatkaa: ”kukaan ei pysty näitä muutoksia yksin tekemään vaan pitää tehdä yhdessä! 4-5 vuoden kuluessa näemme tulokset ympäristössämme”.

Pasi vielä raottaa verhoa hankkeen jatkotoimenpiteiden osalta ja summaa: ”nyt kun kampuksen iso kuva ja tahtotila ovat selvillä, voimme lähteä tekemään konkreettisia suunnitelmia. Tämän vuoden loppuun mennessä selviää mihin eri toiminnot sijoittuvat ja minkä näköisinä. Suunnittelua tehdään kaupungin, tutkimuslaitosten ja yritysten kanssa tiiviissä yhteistyössä”.

”Savilahden kampus voi olla innovaatioiden ja kokeilujen mahdollistaja. Vaikka kampuksen toimijat eivät itse pystyisikään toteuttamaan kaikkia Charrettessa ideoituja 1004 ideaa, kampukselle voidaan luoda ympäristö ja toimintakulttuuri, joka mahdollistaa loppujenkin ideoiden toteuttamisen kolmansien osapuolien toimesta”, tuumaa Ideascoutin Petri Pitkänen.

Charretten tulokset nähtävillä:
Savilahden Charretten tuloksia esiteltiin yleisölle 20.3.2018. Suunnittelupäivien ideat ja näistä jalostetut tila- ja palvelukonseptit sekä kehitystoimenpide-ehdotukset ovat nähtävillä oheisessa Charrette raportissa.


Linkki ladattavaan esitykseen (huom: lataus voi kestää hetkisen, tiedosto n. 20MB)

Tutustu myös kehitysideoiden virtuaaliseen 3D-malliin!

Mukana kehittämässä:

Seuraa kampuksen kehittymistä: jatkossa Savonian ja Sakkyn henkilökuntaa pidetään ajan tasalla kampushankkeiden etenemisestä aktiivisella sisäisellä tiedottamisella (intra). Näiden  lisäksi Savilahden avoimen kampushankkeen etenemistä voi seurata Kuopion kaupungin ylläpitämillä Savilahden nettisivuilta.

Ideascout haluaa kiittää kaikkia Charretteen oman panoksensa mukaan tuoneita!

"Charrette osoitti, että kampuksen toimijoilla on vahva tahtotila yhteiseen kehittämiseen. Yhteishenki ja yhteinen sävel löytyivät todella nopeasti!"

Savilahden Charrette 14.-16.2.

Savilahden Charretten uutisia 7.2.2018

Savilahden Charretten uutisia 14.3.2018