Vanha Varkaus

Old Varkaus in English

Liiketoimintapaikkana Vanha Varkaus on kuin nousisi puuhun ja näkisi enemmän!

Koko maailmassa ainutlaatuinen, kiehtova puutaloalue löytyy Varkaudesta Saimaan rannalta. 12 arkkitehtuurillisesti vetovoimaista puutaloa ovat valmiina erilaisille liiketoimintavisioille ja uudenlaisille synergiatoiminnoille niin suurille kuin pienillekin yrityksille!

Kehittyvä, ympäristöä arvostava ja kansainvälinen teollisuuskaupunki Varkaus suuren Saimaan rannalla on aikojen saatossa synnyttänyt helmen. Tämän puutaloalueen tulevasta toiminnasta puhuttaessa nousevat esiin mahdollisuuksina vastuullisuus ja ihmisläheiset arvot, uudenlaisten liiketoiminnan arvoketjujen syntyminen, vesi ja puhdas luonto ja etätyö kansainvälisessäkin mittakaavassa.

Vanhan Varkauden puutaloalueen kehitys on käynnistynyt!

Vuoden 2021 aikana toteutetun ideakilpailun tuloksena tästä idyllisestä useiden rakennusten puutalokokonaisuudesta on rakentumassa uudenlainen osaamisen ja liiketoiminnan ympäristö.

Kehitteillä on Hiomo-konsepti, jonka ideana on toteuttaa ajassa elävä suomalaisen puu- ja bioteknologian showroom ja vierailukohde, joka vetää kävijöitä kaikkialta maailmasta. Paikka tarjoaisi uusinta tietoa ja esimerkkejä alan innovaatioista, koulutusta ja työpajoja, sekä kohtaamisen paikkoja alan toimijoille. Puutaloalue tarjoaa ratkaisut suuri- ja pienimuotoiseen esittelytoimintaan, myyntipisteille, koulutustiloille ja kokouksille.

Kokoamme parhaillaan ryhmää, joka miettii, mitä voisi syntyä, kun Hiomon kanssa tuodaan yhteen mm. puuentisöinnin osaajia, puuseppiä, muotoilijoita, puurakentajia, yms. Syntyykö uutta liiketoimintaa, tehokkaita verkostoja, uutta osaamista, vai jotain aivan muuta?

Alueelle valmistelee toimintaansa myös kollektiivi Taideniitty, jonka visiona on luoda kansainvälisesti kiinnostava, elämyksellinen ja mieleenpainuva käyntikohde, jossa toteutuvat mm. taiteilijoiden kohtaamispaikka, työtilat ja yhteinen näyttelytila, taidelainaamo, taiteilijakodit ja kansainvälinen taiteilijaresidenssi. Taideniitty hyödyntää monipuolisesti Varkauden merkittävää teollista kulttuuriperintöä ja alueen rakennushistoriallista arvoa.

Jos tällainen kehitys ja ajattelu kiinnostaa, tai haluat luoda jotain ihan omaa, niin ota rohkeasti yhteyttä!

Tarjolla on edullisia vuokrattavia ja myytäviä toimitiloja, joissa pääset osaksi Vanhan Varkauden mahdollisuuksia Saimaan rannalla.

Lue lisää: https://ideascout.fi/varkaus/

Kysy lisää: tiina.immonen@navitas.fi

Killat

Woodhouse Paradise liiketoiminnan aihioita kehitettiin ideatyöpajoissa kesän 2021 aikana. Aihiot tarjoavat edelleen innostavia mahdollisuuksia olla mukana muotoilemassa uutta suomalaista menestystarinaa.

Kunkin aihion ympärille koottiin luottamuksellinen Kilta. Killassa kehitettiin uusia liiketoimintaideoita, verkostoiduttiin ja opittiin uutta.  Killat tuottivat nopealla työtahdilla ehdotuksen Woodhouse Paradise ideakilpailuun syyskuun 2021 aikana. Kilpailun myötä Kilta-työskentelyyn osallistuneille avautui mahdollisuus konkreettiseen liiketoimintamahdollisuuteen.

Jos jokin seuraavista teemoista vetää sinua puoleensa, ota pikaisesti yhteys: sofia@ideascout.fi.

Kilta 1: Hiomo – puu- ja bioteknologian showroom

Hiomon ideana on toteuttaa ajassa elävä suomalaisen puu- ja bioteknologian showroom ja vierailukohde, joka vetää kävijöitä kaikkialta maailmasta. Paikka tarjoaa uusinta tietoa ja esimerkkejä alan innovaatioista, koulutusta ja työpajoja, sekä kohtaamisen paikkoja alan toimijoille.

Puutaloalue tarjoaa ratkaisut suuri- ja pienimuotoiseen esittelytoimintaan, myyntipisteille, koulutustiloille ja kokouksille.

Kilta 2: Taideruukki: Design, taide ja kädentaidot

Luovan toiminnan keskittymä tuo yhteen muotoilun taiteen ja käsityön yrittäjät ja osaajat. Toimijat muodostavat ekosysteemin, jossa on paikka monenlaiselle toimijalle ja luovan toiminnan innovaatioille.

Liiketoimintamahdollisuuksina puutaloalue tarjoaa rikkaan ympäristön mm. studioille, ateljee-tiloille, esittelytiloille, koulutukseen ja myyntitoimintaan.

Kilta 3: Lepo – Kehittymisen ja hyvinvoinnin paikka

Lepo konseptina luo mahdollisuuden tarjota monipuolisia hyvinvointipalveluja. Yritys, osuuskunta, tai kollektiivi voi integroitua osaksi Varkauden matkailua ja tukeutua toiminnassaan olemassa oleviin palveluihin.

5. Palvelutuotanto

Alueen monipuoliset käyntikohteet tulevat tarvitsemaan eri ikäryhmille suunnattua tarjontaa, kuten kahvila- ja ravintolapalveluja. Palveluiden toteutukseen tarvitaan yrittäjiä, yrityksiä ja innostusta.

Vanha Varkaus – Uusi suunta -hankkeen ideakilpailun tulokset (Kesä 2021)

Keväällä alkaneeseen Woodhouse Paradise -ideakilpailuun osallistui viisi kilpailutyötä. Kilpailun tavoitteena oli saada Vanhan Varkauden alueella olevat rakennukset aktiiviseen, matkailua lisäävään käyttöön.

Kilpailun voitti Taideniitty.

Taideniityn visiona on luoda kansainvälisesti kiinnostava, elämyksellinen ja mieleenpainuva käyntikohde, jossa toteutuvat mm. taiteilijoiden kohtaamispaikka, työtiloja ja yhteinen näyttelytila, taidelainaamo, taiteilijakoteja ja kansainvälinen taiteilijaresidenssi. Taideniitty hyödyntää monipuolisesti Varkauden merkittävää teollisuusperinnettä ja alueen rakennushistoriallista arvoa. Työn laativat Kati ja Teemu Paananen, Annikka Heikura, Eliisa Moilanen ja Toni Ledentsa.

Kilpailutyöt arvioitiin kansainvälisessä ja kotimaisessa raadissa
4-5.10.2021. Kilpailutyöt poikkesivat toisistaan huomattavasti sekä laadullisesti, että sisällöllisesti. Raadit olivat yksimielisiä Ideakilpailun voittajasta.

Kansainvälisen raadin arviointi

Kansainvälinen raati keskittyi töiden laadulliseen arviointiin. Raadin jäsenet arvioivat erityisesti liiiketoimintapotentiaalia ja töiden kansainvälistä kiinnostusta. Taideniityn erityisvahvuuksina tunnistettiin mm. toiminnan kansainvälinen kiinnostavuus, skaalautuvuus ja mahdollisuus ympärivuotiseen toimintaan. Raatiin kuuluivat Andreas von Zadow (Saksa), Fred London (Iso-Britannia), David Williams (Honk Kong) ja Rolf Messerschmidt (Saksa).

Kotimaisen raadin arviointi

Kotimainen raati tarkasteli kilpailutöitä analyyttisellä otteella, huomioiden mm. kiinteistöjen sopivuuden ehdotettuun käyttöön, sekä töiden matkailullisen vetovoiman kotimaisesta näkökulmasta katsoen. Taideniityssä tunnistettiin suurin sopivuus kiinteistöjen hyödyntämiseen, sekä tiimin erinomainen kykenevyys suunnitelman toteuttamiseksi. Raadissa olivat mukana Laura Backman, kaavoittaja, Varkauden kaupunki; Joonas Hänninen, apulaiskaupunginjohtaja, Varkauden kaupunki; Pekka Kinnunen, yrittäjä; Tuula Kokkonen, yritysasiantuntija, Navitas Yrityspalvelut; Jukka Koskinen, toimitusjohtaja, Wartalo Kodit Oy; Jouko Laitinen, toimitusjohtaja, Navitas Yrityspalvelut ja Hanna-Kaisa Melaranta, museotoimenjohtaja, Varkauden museot.

Mitä seuraavaksi?

Ideakilpailuun osallistuneet kilpailutyöt pääsevät neuvottelemaan rakennusten omistajien kanssa niiden ostosta tai vuokrauksesta kilpailuaineistossa esitetyin ehdoin.

Kilpailutöiden yhteispisteet:
Taideniitty 288
Taideruukin yksisarvistehdas ja perhosputiikki 245
Laivalinnan Klubi 245
Lepo – Kehittymisen ja hyvinvoinnin paikka 97
Varkaus osana itäsuomalaista elokuvaverkostoa 74

Varkaus toivottaa kaikki kilpailuun osallistuneet, sekä kilpailusta inspiroituneet uudet toimijat edelleen mukaan yhteistyöhön alueen kehittämiseksi!

Lisätietoa

Keskusteluiden ja postausten tunniste on #vanhavarkaus

Lue täältä lisää, kuinka Vanha Varkaus herää eloon: Lehtiartikkeli

Tutustu kohteisiin tämän videoesittelyn kautta
Katso tästä stailatut tilat ja inspiroidu!
Tässä linkki kuvagalleriaan

Lataa alta lisätietoa:

Alueen historia
Kohdetiedot
RKY Kommila-Kosulanniemen asuinalue


As a place of business, Old Varkaus is like climbing to a tree and seeing more!

A unique, fascinating wooden house area is situated in Varkaus on the shores of Lake Saimaa. 12 architecturally attractive wooden houses are ready for different business visions and new synergies for both large and small companies!

The developing, environmentally friendly and international industrial city of Varkaus on the shores of the great Lake Saimaa has, over time, created a gem: Old Varkaus –  area of beautiful wooden houses.

Old Varkaus highlights opportunities and values close to people, the emergence of new types of business value chains, water and clean nature, and remote work on an international scale.

For example, Old Varkaus provides a platform for success in the business areas of food & beverage, travel, IT, gaming and creative industries.

Use the form below to express your interest in joining.

The tag for conversations and posts is #vanhavarkaus

More information about Old Varkaus area:

Property information
Built cultural environment
History of the area

Get to know the premises by clicking this link
See the interiors and get inspired
Link to the photo gallery

Material package

Material packages incl. more detailed information about the buildings (condition surveys, floor plans, etc.) available on request: tiina.immonen@navitas.fi
(Please let us know in the message if your request is for a specific property.)


Lisätietoja/More information:

Projektipäällikkö, Project Manager, Tiina Immonen, Navitas Yrityspalvelut
tiina.immonen@navitas.fi
+358 44 491 5359
Strategist Sofia Welling, innovaatioyhtiö Ideascout Oy
sofia@ideascout.fi
+358 50 391 3210

"Vanha Varkaus - uusi suunta. Remote your business to Old Varkaus!"