Woodhouse Paradise

Woodhouse Paradise in English

Liiketoimintapaikkana Woodhouse Paradise on kuin nousisi puuhun ja näkisi enemmän!

Koko maailmassa ainutlaatuinen, kiehtova puutaloalue Varkaudessa Saimaan rannalla nousee nyt kansainvälisiin otsikoihin ideakilpailun myötä. 12 arkkitehtuurillisesti vetovoimaista puutaloa ovat valmiina erilaisille liiketoimintavisioille ja uudenlaisille synergiatoiminnoille niin suurille kuin pienillekin yrityksille!

Kehittyvä, ympäristöä arvostava ja kansainvälinen teollisuuskaupunki Varkaus suuren Saimaan rannalla on aikojen saatossa synnyttänyt helmen. Tämä on puutaloalue Woodhouse Paradise, jonka tulevasta toiminnasta puhuttaessa nousevat esiin mahdollisuuksina vastuullisuus ja ihmisläheiset arvot, uudenlaisten liiketoiminnan arvoketjujen syntyminen, vesi ja puhdas luonto ja etätyö kansainvälisessäkin mittakaavassa.

Esimerkiksi ravintola- ja matkailu-, It-, peli- ja luoville aloille Woodhouse Paradise tarjoaa menestysalustan.

Kutsu Kiltoihin

Woodhouse Paradise liiketoiminnan aihioita on kehitetty ideatyöpajoissa kesän 2021 aikana. Aihiot tarjoavat juuri nyt innostavia mahdollisuuksia olla mukana muotoilemassa uutta suomalaista menestystarinaa.

Kunkin aihion ympärille kootaan luottamuksellinen Kilta. Killassa kehitetään liiketoimintaideaa, verkostoidutaan tehokkaasti ja opitaan uutta.  Killat tuottavat nopealla työtahdilla ehdotuksen Woodhouse Paradise ideakilpailuun syyskuun 2021 aikana. Kilpailun myötä Kilta-työskentelyyn osallistuneille avautuu mahdollisuus konkreettiseen liiketoimintamahdollisuuteen. Ideakilpailun ohjelma löytyy täältä.

Jos jokin seuraavista aihioista vetää sinua puoleensa, ota pikaisesti yhteys: sofia@ideascout.fi.

Kilpailuun voi osallistua myös omalla ainutlaatuisella kilpailuehdotuksella.

Kilta 1: Hiomo – puu- ja bioteknologian showroom

Puu- ja bioteknologian renessanssi on alkanut. Suomalaiset yritykset, tutkimuslaitokset ja korkeakoulut tuottavat maailman mittakaavassa ainutlaatuisia biomateriaali -innovaatioita. Näihin kohdistuu nyt suuri mielenkiinto.

Hiomon ideana on toteuttaa ajassa elävä suomalaisen puu- ja bioteknologian showroom ja vierailukohde, joka vetää kävijöitä kaikkialta maailmasta. Paikka tarjoaa uusinta tietoa ja esimerkkejä alan innovaatioista, koulutusta ja työpajoja, sekä kohtaamisen paikkoja alan toimijoille.

Liiketoiminta muodostuu mm. Hiomon operaattoritoiminnasta, kuten toiminnan toteuttamisesta,  tilojen vuokraamisesta ja muokkaamisesta erilaisille toimijoilla ja tapahtumille. Asiakkaina ovat alan yritykset, koulutusorganisaatiot, sekä mm. vierailuista maksavat kävijät.

Puutaloalue tarjoaa ratkaisut suuri- ja pienimuotoiseen esittelytoimintaan, myyntipisteille, koulutustiloille ja kokouksille.

Kilta 2: Uusi Ruukki: Design, taide ja kädentaidot

Luovan toiminnan keskittymä tuo yhteen muotoilun taiteen ja käsityön yrittäjät ja osaajat. Toimijat muodostavat digitaalista alustataloutta hyödyntävän liiketoimintaympäristön, jossa on paikka monenlaiselle toimijalle ja luovan toiminnan innovaatioille.

Liiketoimintamahdollisuuksina avautuvat mm. Uuden Ruukin operaattori- ja kehitystehtävät, yksittäisten yritysten ja yrittäjien liiketoiminnat, sekä moninaiset tukipalvelut.

Puutaloalue tarjoaa rikkaan ympäristön mm. studioille, ateljee-tiloille, esittelytiloille, koulutukseen ja myyntitoimintaan.

Kilta 3: Ajattelun ja hiljaisuuden keskus

Yritysmaailmassa ja hengellisessä toiminnassa hiljaisuutta, ajattelua ja työhyvinvointia tukevat ympäristöt ja tapahtumat tuottavat lisäarvoa yksittäisille ihmisille ja tiimeille. Näille on nyt kova kysyntä. Voisiko Vanha Varkaus luoda erityisen paikan suomalaisen ajattelun ja hiljaisuuden ympäristönä, sekä 2020-luvun uutena ”pyhiinvaelluskohteena”.

Liiketoiminta voidaan luoda tarjoamalla idyllinen fyysinen ympäristö, jossa voidaan järjestää ajattelun ja hiljaisuuden lähtökohdista mm. retriittejä, koulutuksia ja työnteon paikkoja. Asiakkaita ja kumppaneita ovat mm. seurakunnat, hengelliset järjestöt, yritykset, koulutusorganisaatiot ja kansainväliset ryhmät.

Puutaloalueelta löytyvät tilat pienryhmille, henkilökohtaiseen hiljentymiseen ja koulutukseen. Myös ympäröivä puistomainen kaupunkimiljöö ja Saimaan järviluonto tukevat hiljentymisen ja ajattelun prosesseja.

Kilta 4: Woodhouse Productions

Suomessa tuotetaan vuosittain huomattava määrä tv-, elokuva-, musiikki- ja media-alan tuotantoprojekteja, jotka vaativat onnistuakseen hyvän ympäristön ja tekniikan. Palveluketjujen ja hyvin järjestettyjen tuotantokannustimien myötä mm. Tampere on onnistunut vetämään puoleensa kansainvälisiä tuotantoprojekteja. Voisiko Vanhasta Varkaudesta muodostua uudenlainen tuotantokeskus, jossa paikalliset yritykset toimivat saumattomana tuotantoketjuna tarjoten kustannustehokkaita ja innovatiivisia palveluita esimerkiksi televisiosarjojen tuotantoon yhdessä kansallisten tuotantoyhtiöiden kanssa.

Liiketoimintamahdollisuutena on rakentaa digitaalinen ja fyysinen tuotantoalusta, jonka avulla mediayhtiöiden on helppo toteuttaa suuria ja pieniä tuotantoja. Tärkeänä mahdollistajana on kehittää alueellinen kannustinjärjestelmä, jonka myötä kotimaisten ja kansainvälisten mediayhtiöiden on järkevää ja innostavaa toteuttaa projekteja Varkaudessa.

Puutaloalue tarjoaa ainutlaatuiset puitteet ja kulissit elokuva- ja tv-tuotannolle, jolle on tarpeen sijoittua puutalo- ja tehdasmaisemiin. Lukuisat pientilat ja talot toimivat alustoina esimerkiksi äänituotannolle ja luovalle työlle. Produktioille on helppo järjestää juuri oikeanlaiset tilat, talot ja pihapiirit.

5. Palvelutuotanto

Mikä onkaan alueen tuleva käyttötarkoitus, se tarvitsee tuekseen ruoka- ja kahvilapalvelut, ylläpitopalvelut ja muut tukipalvelut. Palveluiden toteutukseen tarvitaan yrittäjiä, yrityksiä ja innostusta.

Lisätietoa

Keskusteluiden ja postausten tunniste on #woodhouseparadise.

Lue täältä lisää, kuinka Woodhouse Paradise herää eloon: Lehtiartikkeli

Tutustu kohteisiin tämän videoesittelyn kautta
Katso tästä stailatut tilat ja inspiroidu!
Tässä linkki kuvagalleriaan

Lataa alta lisätietoa kilpailusta:

WoodhouseParadise_kilpailuohjelma
Soveltuvuusvaatimukset     
Kilpailutyön laadintaohjeet
Kilpailutyön arviointikriteerit
Alueen historia
Kohdetiedot
RKY Kommila-Kosulanniemen asuinalue

Materiaalipaketti

Materiaalipaketit sis.rakennusten tarkemmat tiedot (kuntotutkimukset, pohjapiirrokset jne.) saatavilla pyynnöstä: tiina.immonen@navitas.fi
(Kerrothan viestissä, jos pyyntösi koskee jotain tiettyä kiinteistöä.)


As a place of business, Woodhouse Paradise is like climbing to a tree and seeing more!

A unique, fascinating wooden house area in Varkaus on the shores of Lake Saimaa is now rising to international headlines with an Idea Competition. 12 architecturally attractive wooden houses are ready for different business visions and new synergies for both large and small companies!

The developing, environmentally friendly and international industrial city of Varkaus on the shores of the great Lake Saimaa has, over time, created a gem: the Woodhouse Paradise –  area of beautiful wooden houses.

Woodhouse Paradise highlights opportunities and values close to people, the emergence of new types of business value chains, water and clean nature, and remote work on an international scale.

For example, Woodhouse Paradise provides a platform for success in the business areas of food & beverage, travel, IT, gaming and creative industries.

Use the form below to express your interest in joining.

The tag for conversations and posts is #woodhouseparadise.

More information about the competition:

WoodhouseParadise Competition Programme
Suitability requirement
Evaluation criteria
Preparing the competition entry  
Property information
Built cultural environment
History of the area

Get to know the premises by clicking this link
See the interiors and get inspired
Link to the photo gallery

Material package

Material packages incl. more detailed information about the buildings (condition surveys, floor plans, etc.) available on request: tiina.immonen@navitas.fi
(Please let us know in the message if your request is for a specific property.)


Paikka/Place:

Ideointitilaisuudet tullaan järjestämään verkossa. Käytämme Zoom- ja Mural-työkaluja, et tarvitse erillisiä asennuksia. ///
Ideation workshops will be online-sessions. We use Mural and Zoom, you don’t need to install anything.

Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella!
Register below!

Ideakilpailun järjestää Varkauden kaupungin omistama kehittämisyhtiö Navitas Yrityspalvelut ja sen hallinnoima Vanha Varkaus – Uusi suunta -hanke. Ideakilpailun toteutuksesta vastaa innovaatioyhtiö Ideascout. ///

Idea Competition is organized by Navitas and Vanha Varkaus – Uusi suunta -project in association with Innovation Company Ideascout.

Lisätietoja/More information:

Projektipäällikkö, Project Manager, Tiina Immonen, Navitas Yrityspalvelut
tiina.immonen@navitas.fi
+358 44 491 5359
Strategist Sofia Welling, innovaatioyhtiö Ideascout Oy
sofia@ideascout.fi
+358 50 391 3210

"Vanha Varkaus - uusi suunta. Remote your business to Woodhouse Paradise"

Ilmoittautuminen

Osallistun*

Ideointitilaisuus 1: ti 22.6. klo 14-16 (suomeksi) Ideointitilaisuus 2: ti 24.8. klo 14-16 (suomeksi) Ideation Workshop to 22.7. 15-17 (in English) Olen kiinnostunut osallistumaan Clubhouse-keskusteluun ma 21.6. klo 20-21 online (suomeksi)