Viialan yhtenäiskoulun Ideapäivä 30.1.2020

Valtioneuvoston lokakuussa 2019 julkaiseman SisäNyt-selvityksen mukaan sisäilmaongelmia on jopa 18 prosentissa kuntien rakennusten kokonaisneliömäärästä. Käytännössä tämä tarkoittaa yli 1300 rakennusta eri puolilla Suomea. Yleisimmin kyseessä on päiväkoti, peruskoulu- tai lukiorakennus. Kansallisesti merkittävänä haasteena on, mitä näiden kiinteistöjen kanssa tulee ja voi tehdä. Ratkaistako tilanne purkamisella ja uudisrakentamisella – vai voidaanko peruskorjatuille tiloille löytää tarvittaessa muuta käyttöä?

Opetuskäytöstä poistettuja tiloja voidaan uudelleen käyttää esimerkiksi erilaisissa väliaikaisissa tarpeissa, yritystoiminnan projekteissa, työpajoissa ja kokeiluissa, tapahtumatuotannossa, pop-up- ja harrastusympäristöinä. Mutta löytyykö tällaisille tiloille kokeilevan käytön lisäksi mahdollisesti muita pitkäaikaisempia käyttötarpeita? Nyt on uuden ja ihmeellisen ajattelun paikka.

Akaan kaupunki etsii kumppaneita yhdessä kehittämään Viialan vanhalle yhtenäiskoululle uusia käyttömahdollisuuksia. Tavoitteena on törmäyttää uudenlaista ajattelua ja monialaisia arvoketjutoimijoita tavanomaisesta poikkeavien ratkaisujen löytämiseksi. Hanke on ennakkotapaus, joka toivottavasti tuo vastauksia myös muille saman asian kanssa painiville kunnille ja kaupungeille.

Akaan kaupungin toimeksiannosta innovaatioyhtiö Ideascout Oy järjestää avoimen innovaatiopäivän Akaan Viialassa sijaitsevassa Yhtenäiskoulussa. Laaja, opetuskäytöstä poistettu rakennus on peruskorjattu ja sijaitsee vilkkaan valtasuonen (3-tie) kainalossa.

Kehityspäivään on kutsuttu valikoituja eri toimialojen edustajia, akaalaisia liike-elämän ja harrastusseurojen toimijoita sekä kaupunkilaisia ja kaupungin edustajia.

Median edustajana pääset aitiopaikalta seuraamaan ajatusten muotoutumista reaaliajassa! Päivän aikana sinulla on mahdollisuus tutustua energiseen kehitystyöhön sekä kuulla ideoinnin tulokset päivän päätteeksi.

Aikataulu:
08.30 Aamukahvi
09.00 Tervetuloa toivotukset ja päivän alustus
09.15 Yhteistyöskentely
12.00 Lounas omakustanteisesti
13.00 Yhteistyöskentely, tulosten rikastaminen ja yhteenveto
16.00 Innovointipäivä päättyy

Paikka:
Viialan yhtenäiskoulu, Turuntie 3, 37830 Akaa

Lounaspaikaksi voimme suositella Lounaskahvila Viialan Sydäntä,  Palokatu 18. Lounasbuffet 9,80€, keittolounas 7,90€.

Ilmoittautuminen:
Olisimme iloisia, mikäli ilmoittaisit saapumisestasi ennakkoon joko oheisella verkkolomakkeella tai ottamalla yhteyttä Ideascoutin Vesa Lahtiseen

Lisätiedot:
Asiakasjohtaja Vesa Lahtinen, Ideascout Oy, 045 1423 432, vesa@ideascout.fi
Kaupunkikehitysjohtaja Jyri Sarkkinen, Akaan kaupunki, 040 335 3207, jyri.sarkkinen@akaa.fi

"Mietitään yhdessä, voisivatko tilat tarjota ympäristön, jossa ideat ja ajatukset pääsevät testiajolle sekä uudet innovaatiot syntyvät?"

Vesa Lahtinen, Ideascout Oy

    Ilmoittautuminen

    Osallistun*

    30.1.2020 aamupäivä 30.1.2020 iltapäivä Ilmoittaudun omakustannelounaalle