Viialan yhtenäiskoulun Ideapäivä 30.1.2020

Akaan kaupungin Viialan yhtenäiskoulun tyhjentyneet tilat mahdollistavat monipuolista toimintaa erilaiseen tilapäis- ja uusiokäyttöön. Etsimme avoimilla yhteissuunnittelupäivillä kumppaneita yhdessä kehittämään tiloille uusia käyttömahdollisuuksia. Tervetuloa mukaan luomaan Viialan vanhaan yhtenäiskouluun uutta elämää.

Akaan kaupungilla on omistuksessaan Viialan yhtenäiskoulun tilat, jotka eivät enää ole koululaisten käytössä. Laajat, peruskorjatut tilat mahdollistavat väliaikaiseen tai uusiokäyttöön tarkoitettua toimintaa, joka voi olla esimerkiksi yritystoiminnan projekteja tai pop-up-tapahtumia. Tilat voivat toimia myös puitteina erilaisille kokeiluille, työpajoille tai toimintojen kehittämiseen.

Tervetuloa mukaan avoimeen suunnittelutilaisuuteen 30.1.2020.
Halutessasi voit osallistua myös vain aamupäivän tai iltapäivän ohjelmaan. Osallistujille on tarjolla kahvia ja virvokkeita.

Aikataulu:
08.30 Aamukahvi
09.00 Tervetuloa toivotukset ja päivän alustus
09.15 Yhteistyöskentely
12.00 Lounas omakustanteisesti
13.00 Yhteistyöskentely, tulosten rikastaminen ja yhteenveto
16.00 Innovointipäivä päättyy

Taustaa:
Noin vajaa viidesosa kuntien rakennuksista kärsii sisäilmaongelmista. Valtioneuvoston lokakuussa 2019 julkaisema SisäNyt-selvityksen mukaan sisäilmaongelmia on 5–18 prosentissa kuntien rakennusten kokonais-neliömäärästä. Käytännössä tämä tarkoittaa yli 1300 rakennusta eri puolilla Suomea. Yleisimpiä ongelmat ovat peruskoulu- ja lukiorakennuksissa. Sisäilmaongelmien vuoksi käytöstä poistettuja tiloja on erityisesti pienissä kunnissa. Kansallisestikin merkittävänä haasteena on, mitä näiden kiinteistöjen kanssa voidaan ja tulee tehdä? Voidaanko tilanne ratkaista peruskorjauksella ja voidaanko tiloille löytää tarvittaessa muuta käyttöä?

Viialan vanha yhtenäiskoulu poistettiin käytöstä vuonna 2017 sisäilmaongelmien vuoksi. Rakennus on peruskorjattu mutta ei sovellu enää opetuskäyttöön. Tilana se voisi kuitenkin soveltua vielä moneen muuhun. Ideointipäivän tarkoituksena on etsiä uusia, tavanomaisestakin poikkeavia ratkaisuja.

Paikka:
Viialan yhtenäiskoulu, Turuntie 3, 37830 Akaa

Lounaspaikaksi voimme suositella Lounaskahvila Viialan Sydäntä,  Palokatu 18. Lounasbuffet 9,80€, keittolounas 7,90€.

Ilmoittautuminen:
Toivomme, että vahvistat mukaantulosi ilmoittautumalla oheisella lomakkeella viimeistään maanantaina 27.1.2020. Kerro myös mahdollisesta erityisruokavaliotoiveestasi.

Lisätiedot:
Asiakasjohtaja Vesa Lahtinen, Ideascout Oy, 045 1423 432, vesa@ideascout.fi
Kaupunkikehitysjohtaja Jyri Sarkkinen, Akaan kaupunki, 040 335 3207, jyri.sarkkinen@akaa.fi

"Mietitään yhdessä, voisivatko tilat tarjota ympäristön, jossa ideat ja ajatukset pääsevät testiajolle sekä uudet innovaatiot syntyvät?"

Vesa Lahtinen, Ideascout Oy

    Ilmoittautuminen

    Osallistun*

    30.1.2020 aamupäivä 30.1.2020 iltapäivä Ilmoittaudun omakustannelounaalle