Teknikum – Kohti älykkäämpää kaivosteollisuutta

Polymeeriteknologian kestävän kehityksen edelläkävijä Teknikum selvittää kaivosteollisuuden uusia mahdollisuuksia yhdessä Innovaatioyhtiö Ideascoutin kanssa.

Teknologian kehitys muuttaa kaivostoimintaa ja tekee siitä tulevaisuudessa tehokkaampaa, kestävämpää ja turvallisempaa. Ympäristön huomioiminen, jätteen vähentäminen ja resurssien parempi hyödyntäminen ovat yhä tärkeämpiä kaivosteollisuudelle.

On tärkeää kehittyä ja olla aktiivinen toimija jatkuvasti muuttuvassa maailmassa. Haluamme ymmärtää, mitä kaikkea ympäristön muutokset ja teknologian kehittyminen meille mahdollistavat,” sanoo Teknikumin muottituotteiden ja pinnoitusten liiketoimintajohtaja Riku Sivula.

Uusia teknologioita, kuten tekoälyä, robotiikkaa ja automaatiota voidaan hyödyntää louhinnan ja jalostuksen parantamiseen sekä ympäristövaikutusten vähentämiseen.

Teknologinen kehitys avaa kaivosteollisuuteen täysin uusia palvelu- ja liiketoimintamahdollisuuksia perinteisten toimintojen rinnalle ja tilalle”, jatkaa Innovaatioyhtiö Ideascoutin toimitusjohtaja Pekka Ketola.

Kaivosteollisuuden tulevaisuutta ja potentiaalia kartoitetaan monesta eri näkökulmasta. Kehitystyöhön osallistetaan Teknikumin oman tiimin lisäksi myös asiakkaita ja tarkkaan valikoituja eri alojen edelläkävijöitä.

Innovaatioyhtiö Ideascout on auttanut kehittämään suomalaisten yritysten ja teollisuuden strategisia innovaatioita vuodesta 2012.