Econetille uutta liiketoimintaa digitaalisista palveluista

Econet-konserniin kuuluva Econet Oy on vesi- ja ympäristötekniikan palveluyritys, jonka tehtävänä on suunnitella ja tarjota ratkaisuja puhtaan veden sekä ympäristön puolesta. Econet-konserni toimii maailmanlaajuisesti yli 80 eri maassa.

Econet hyödynsi Ideascoutin Supertiimi -edelläkävijätyöskentelyä ja yhteissuunnittelua kehittääkseen uusia vesihuollon ratkaisuja, tuotteita ja palveluita. Yhteissuunnittelun keskiössä oli Econetin Smart Water projekti, jossa kehitetään etäluettavaa vesimittaria ja siihen liittyviä teollista internettiä hyödyntäviä palveluita.

Supertiimin kanssa luotiin yhteinen näky Econetin suurimmista mahdollisuuksista analysoimalla ilmaston ja ympäristön muutoksen, väestön kasvun ja teknologisen kehityksen vesihuollolle luomia globaaleja haasteita. Tuoreita liiketoimintaideoita ja innovaatioita tuotettiin törmäyttämällä eri toimialojen edelläkävijöitä, Econetin asiakkaita sekä muita arvoketjun avainosaajia. Ideoita jalostettiin toteuttamiskelpoisiksi tuote- ja palvelukonsepteiksi samalla, kun rakennettiin tiekarttaa Econetin osaamisen ja kumppanuuksien jatkokehittämiselle.

Lisää tietoja Econet Groupista:

Smart Water

Econet

"Globaalissa maailmassa vesi ei ole oikeus, josta ei tarvitse maksaa. Vedellä tulee tulevaisuudessa olemaan enemmän merkitystä kuin öljyllä."

Liisa Välikangas, professori, Aalto yliopisto

"Teknologia toimii kyllä mutta mahdollisuudesta pitäisi luoda uutta liiketoimintaa. Idea, joka meillä on, on toteuttamisen arvoinen – tästä on varmuus. Ideascoutin tiimi ja yhteiskehittämisen malli on ollut merkittävässä roolissa Econetin palveluinnovaatioita ja liiketoimintaa kehitettäessä."

Matti Leppäniemi, Econet konsernin toimitusjohtaja

"Todella hienoa, että jokin suomalainen taho miettii tällaisia asioita. Tehdään samalla
elinkeinoa kun tehdään jotain yleishyödyllistä!"

Risto Vuorensola, Nenäpäivän tuottaja, YLE