Keraamien 3D-tulostus

Keraamien 3D-tulostus: innovaatiotyöpajat Oulussa ja Kuopiossa 21.9.2020

Keraamien materiaaliominaisuudet käyttöön uusissa sovelluskohteissa!

Tervetuloa Tampereen yliopiston järjestämään verkkotyöpajaan tutustumaan 3D-tulostettujen keraamien hyödyntämiseen eri sovellusalueilla, kuten lääketieteessä, elektroniikkateollisuudessa ja valutuotannossa.

Yhteinen työpaja: 21.9.20 klo 13-16 Oulun ja Kuopion seudun toimijoille

Työpajaan voi osallistua kuka tahansa sijaintipaikasta riippumatta. Tilaisuus on suomenkielinen.

Keraamimateriaalien ominaisuudet ovat optimaalisia moniin käyttötilanteisiin ja -kohteisiin. Nykyiset muodonantomenetelmät ovat rajoittaneet keraamimateriaalien sovelluskohteita. Materiaalit on pitänyt korvata muilla materiaaleilla, joiden ominaisuudet ovat heikommat, kuin mitä keraameilla olisi mahdollista saavuttaa. Tampereen Yliopiston osaamisen pohjalta on syntynyt konsepti, jolla keraamien 3D-tulostaminen onnistuu kustannustehokkaasti, yksittäiskappaleista piensarjatuotantoon.

Tampereen Yliopiston Materiaali- ja Konetekniikan tutkimusryhmissä valmistellaan Business Finlandin Co-Innovation hanketta keraamimateriaalin uuden valmistusmenetelmän eli keraamien 3D-tulostamisen hyödyntämisestä.

Kartoitamme parhaillaan yritysten tahtotilaa ja fokusalueita liittyen keraamien hyödyntämiseen omassa liiketoiminnassaan.

Tutustu projektin esittelyyn.

Keraamien 3D-tulostus -hanke:

  • Teemu Vastamäki, teemu.vastamaki@tuni.fi, puh. +358 40 8448860
  • Jorma Vihinen, jorma.vihinen@tuni.fi
  • Erkki Levänen, erkki.levanen@tuni.fi

Työpajojen järjestelyt ja ohjelma:

  • pekka@ideascout.fi, puh. +358 50 5534783