Rauman Karin kulttuurikampus aktivoi ja innostaa

Karin kampuksen avoimilla ideapäivillä raumalaiset urheilu- ja harrasteseurat, Hj. Nortamon, Rauman Musiikkiopiston ja Kansalaisopiston opiskelijat ja opettajat, Rauman kaupungin edustajat sekä monet muut asiasta kiinnostuneet raumalaiset loivat yhdessä Karin kampukselle vahvan vision ja valtavan määrän ideoita kampukselle sijoittuville palveluille ja toiminnoille. 3-päiväisen suunnittelun lomassa synnytimme myös Karin kampuksen yhteisen tekemisen ja jakamisen hengen!

6.11., 14.11. ja 22.11. järjestetyille ideapäiville osallistui lähes 200 kampuksen toiminnasta kiinnostunutta henkilöä. Työskentelyissä oli mukana kuutisenkymmentä Hj. Nortamon oppilasta ja vielä useampi koululainen pääsi esittämään ideoitaan ja toiveitaan opettajiensa välityksellä. Kokonaisuudessaan osallistujat edustivat 40:tä eri toimijaa, harrastekerhoa ja -seuraa, yritystä tai toimialaa. Kaiken kaikkiaan siten erittäin edustava kattaus kampuksen tulevan toiminnan tuottajia ja palveluiden käyttäjiä.

Ideapäivillä teimme toiveista ideoita ja ideoista yhteisiä suunnitelmia. Tuloksena saimme yli 600 ideaa, joista jalostimme 20 tila- ja palvelukonseptia. Lisäksi kehitimme kampuksen toimijoiden synergioita: toimijoiden yhteistyötä sekä tilojen jakamista ja yhteiskäyttöä. Suomen mittakaavassa kampuksen ainutlaatuisena erikoispiirteenä tulee olemaan mahdollisuus tuottaa uniikkeja urheilun ja kulttuurin yhdistäviä tapahtumia.

Karin kulttuurikampus huolehtii, aktivoi ja innostaa

Karin kampuksesta syntyy aktiivisen toiminnan sydän luoden virikkeitä ihmisten kohtaamisille ja yhteisölliselle toiminnalle. Kampus ympäristöineen tarjoaa kaikille avoimen kulttuurin ja liikunnan harrastamisen keskuksen, jonka toiminnalle on keskeistä:

  1. Koko kampus kasvattaa: kampus tarjoaa rikkaan ja innovatiivisen oppimisympäristön, jossa koko henkilöstö toimii lasten ja nuorten kasvattajina ja esikuvina. Kampus rakentaa aktiivisesti yhteisöllisyyttä, kannustaa ja ehkäisee syrjäytymistä. Toimijoiden keskinäinen arvostus, toisten huomioiminen ja suvaitsevaisuus sekä yhteisesti laaditut pelisäännöt muodostavat Karin kampuksen toimintakulttuurin.
  2. Kampus aktivoi ja innostaa: kampuksen asiakkaat vauvasta vaariin löytävät mielenkiintoisia aktiviteettejä niin arkeen kuin juhlaan. Kulttuurin ja liikkumisen kohtaamiset rakentavat monialaista yhteistyötä ja tiivistä yhteisöä. Kampus palvelee kaikkia ikäryhmiä ja huomioi lasten, vanhusten ja perheiden tarpeet tilojen käytettävyydessä ja palveluiden tarjonnassa.
  3. Kampus edistää hyvinvointia. Kampus tarjoaa monipuolisia palveluita ja tiloja niin henkisen, fyysisen kuin sosiaalisenkin hyvinvoinnin edistämiseen. Kampus mahdollistaa satunnaiset kohtaamiset ja sosiaalisten suhteiden rakentamisen. Kampus on syrjinnästä vapaa alue, jossa nuoret ja aikuiset toimivat yhdessä ja rinnakkain.

Ideapäivien tulokset käsikirjana:

Otteita käsikirjasta (ladattavissa):

Rauman kaupungin uutiset: Karin kampuksen ideapäivien raportti julkaistu


 

"Kampus, uimahalli, talviharjoitteluhalli, jalkapallokentät, jäähallit, Parpansalin luistelu- ja pesäpallokenttä, Kipparinpuisto, kirjasto, Nortamonkadun perhekeskus, pelastuslaitos & VPK ja hotelli muodostavat kokonaisuuden, jota millään muulla Suomen kaupungilla ei ole tarjota kävelyetäisyyden päässä toisistaan!"

Mikko Aikko, Rauman Lukko ry, Ideapäivien osallistuja

"Tämän kaltainen osallistaminen on päivän sana ja buumikin, mutta kampukselle tulee niin paljon erilaisia toimintoja, että tämä on ehkä paras tapa saada hanskattua näitä eri toiveita ja tavoitteita."

Tomi Suvanto, Teknisen toimialan johtaja, Rauman kaupunki, Ylen uutiset 20.11.

"Se on fiksu veto, että otetaan ne suunnittelemaan, ketkä tulee loppupeleissä tiloja ja palveluita käyttämäänkin. Sillä saadaan paljon toimivampi ratkaisu."

Joel Tervonen, Ideapäivien osallistuja, Ylen uutiset 20.11